בנגקוק במרחק כ4-5 שעות נסיעה מיעדים מרכזיים במרכז ודרום סין. יעד נוח לטיול. תנאי ויזה ושהיה נוחים, במחיר סביר.
הרשויות התאילנדיות לקידום התיירות, מפרסמות את הממלכה לקהלים להט"ביים LGBTQ+
אפיצ'אי צ'טצ'למקיט מרשות התיירות התאילנדית אמר כי תיירות גאה LGBTQּ+ בעלת פוטנציאל גבוה. תיירים גאים מטיילים יותר ומוציאים יותר.
מחקרים מראים השתלבות ותרומה של קהילת הלהט"ב בתחומים רבים. סיוע נדרש כדי למנוע אפלייה, ולסייע למי שנדחקים למצבים קשים בעקבות נידוי חברתי.
להיות אני
בסין רבים מבני הקהילה הלהט"בית, מוחרמים או מנודים. הערכים החברתיים מעודדים נישואים, בדומה לישראל. גם מגבלות הילד האחד, מוסרות בהדרגה. בתאילנד, חברי הקהילה הלהטבית, מרגישים חופשיים, פשוט להיות עצמם.
שיניו וון Xinyu Wen חשפה את נטייתה הקווירית בפני עיתונאים. היא הגיעה למצעד הגאווה בבנגקוק, והאריכה את הביקור.
" הרגשתי חופשיה …כמו בחגיגה גדולה"
חודש הגאווה בתאילנד, עורר בתאילנד דיון על זכויות גאים כולל הזכות להינשא. הדיון התחדד והתרחב על רקע הבחירות אשר הביאו לעליית כוחות ליברליים בראשם מפלגת "מוב פורוורד". מפלגה ליברלית שהקימה קואליציה, וכמעט הצליחה למנות ראש ממשלה.
לבסוף הכוחות הליברלים, נבלמו על ידי גורמים שמרנים. המפלגה השנייה בגודלה בפרלמנט תפסה את הובלת הקואליציה, ונציג מטעמה מונה לראש הממשלה. סוג של פשרה, בין כוחות ליברליים ושמרנים בתאילנד. האם זכויות שוות לגאים יצטרכו לחכות? הפעילים בתאילנד ממשיכים את המאבק.
רוה"מ חדש בתאילנד, ואבא חוזר מגלות. ברית יריבים להקמת קואליציה
שיניו בת 28 מסבירה שהיא יכולה לחוש את עצמה בכל ג'נדר (גבר או אישה) ולהיקשר מינית לכל ג'נדר. ברחוב בסין היא מקבלת מבטים.
כש"שיניו" ביקשה מהספר בסין שיעשה לה תספורת גברית קצרה, הוא שאל: "מה קרה לחיים שלך?"
בצעדה בבנגקוק שיניו מספרת כי התרגשה "להיות עצמה" בציבור. פעם ראשונה שהורידה את ההגנות שהיא נאלצת להפעיל בבית וברחוב בסין.
בהפגנה שיניו חשה רגשות מעורבים כשראתה גם שלטים כתובים בסינית: "מגיע לנו חופש" ו"בסין אין LGBTQ"
אהבה
סרט קצר על אהבה בין נשים בסין. כזו שמביאה חלק מהן לעבור בבגרותן לתאילנד.
קבלה מול אלימות וחושך
תאילנד ידועה כמדינה סובלנית לקהילת הלהט"ב. סצנת חיי הלילה עמוסה מועדוני גיי. בתאילנד גם מגזין להט"בי נפוץ "מיטונה" היוצא לאור מאז שנת 1983.
לצד הסובלנות, קיימת שמרנות ואפליה, המפריעה לקבל את חברי קהילת הלהט"ב כבעלי זכויות שוות.
אחת התופעות המכוערות היא אונס נשים עם נטייה לסבית, כביכול כדי "לתקן" אותן.
Op-ed: The Other Ex-Gay 'Therapy'
South Africa and many other nations around the world have their own version of 'pray the gay away.'
FREEDOM
המאבק בתאילנד לשיוויון זכויות להט"ב עדיין לא השיג את כל מטרותיו. אין הכרה בזוגיות להט"בית, מה שמונע מזוגות גאים להיות יחד הורים לילדים. גם אימוץ ילדים בתאילנד פתוח רק לזוגות נשואים, כך שזוגות להטבים, שאינם יכולים להירשם כנשואים, לא יכולים לאמץ.
בשנת 2005 צבא תאילנד איפשר ללהט"בים להתגייס. עד אז, גאים פוטרו על רקע "הפרעה נפשית".
הצלב האדום התאילנדי אינו מקבל תרומת דם מגברים המקיימים יחסי עם מין עם גברים MSM. למרות מסע הסברה וקריאות לשינוי המדיניות, אושרה ההנחיה שוב במאי 2009.
זרים נשארים
אוון ז'ו, מתווך נדל"ן גיי בבנגקוק, מספר כי כ66% מהלקוחות הסינים שלו, הם להט"בים המתכננים להגיע כל שנה לתאילנד לתקופות ארוכות. חלקם מחליטים להישאר באופן קבוע.
מגמת מעבר לתאילנד, קיימת בכל שכבות האוכלוסיה הזרה בתאילנד.
בישראל, תפס הרילוקיישן לתאילנד תאוצה עם קהילה מפותחת בקופנגן. קהילות נוספות של ישראלים חיות בבנגקוק, פוקט, סמוי, וכן בצ'יאנג מאי בצפון הממלכה.
רוב המשפחות הישראליות נשארות לתקופה של שנה-שנתיים וחוזרות לישראל.
גן העדן לגאים
בצ'טים של הקהילה הסינית, קוראים לתאילנד "גן העדן של ההומואים והלסביות"
להיות גיי בסין אינה עבירה על החוק.
בארצות שכנות כמו מלזיה, החזקה של חפצים עם קישור הומוסקסואלי, היא עבירה שעונשה עד 3 שנות מאסר.
בסין מדובר בלחץ ציבורי המביא רבים מבני הקהילה, להסתיר את נטייתם.
ג'ייד
ג'ייד יאנג מסין התבקשה על ידי הוריה, להתחתן עם גבר גיי, כדי לשמור על חזות זוגית הטרוסקסואלית שתקל על שניהם
ג'ייד מספרת כי עברה לתאילנד כיוון שלא יכולה הייתה לשאת את החיים הכפולים, כולל בפני בני משפחה כמו דודנים. היא עבדה בעיר מרוחקת מאזור הולדתה. כשהייתה מגיעה הביתה לביקור, הייתה מסתירה את נטייתה המינית.
סקר דעת קהל מ 2015 מצא כי 89% מהתאילנדים היו מקבלים ידיד להט"ב בלי בעיה. ל80% מהמשיבים לא היה מפריע אם בן משפחתם היה להט"ב. כ 59% תמכו בהכרה בנישואים חד מיניים.
בתאילנד נדונה הצעת חוק להכרה בשותפות זוגית חד מינית. הסוגיה טרם הוכרעה, ולא נחקק חוק בנושא.
ישראליות גאות
בקהילה הישראלית החיה בתאילנד מספר זוגות גאים – גברים ונשים. חלקם זוגות בינלאומיים מעורבים.
גם בישראל חיים זוגות בינלאומים גאים, עם בן או בת זוג ממזרח אסיה.
זוג ישראליות איתן שוחחתי במהלך ביקורן בבנגקוק, פעילות במחאה ומאבק על זכויות להט"ב בישראל. דנה אינה אחת מהם. היא הגיעה לבנגקוק לבדוק קנייה של דירה:
דנה מתכננת במשך שנים את המעבר לתאילנד. בקרוב היא מתכוונת לפרוש לפנסיה מוקדמת מעבודתה במשרד ממשלתי, ולחיות "על הקו" בין תאילנד לישראל.
"המשפחה שלי מסורתית מזרחית. אף פעם לא היה קל עם הנטייה שלי. לאמא סיפרתי. לאבא ז"ל – לא. בשנים האחרונות רוב הילדים של האחיות והאחים שלי עוברים שינוי בבתי הספר והופכים לחרדים-מזרחיים. ההקצנה הזו, משנה את היחס אלי. לא במשפחה הגרעינית, אבל במעגל הקרובים הגדול יותר, באירועים משפחתיים. יותר מבטים, יותר אמירות מאחורי הגב וגם "בפנים".
אני טיפוס מסורתי שמרני, ורוצה להמשיך להיות בקשר עם כולם ולהרגיש נוח. אז החלטתי להיות אני בתאילנד, ובישראל לתת את ה"שואו" שצריך כדי שיקבלו אותי כמו שאני. זה המצב, ואני לא מחפשת אשמים או אחראים. רוצה פשוט לחיות את החיים שלי בשקט.
תגובה אחת