מתפללים לשלום הנסיכה
הנהלת ארמון המלוכה הודיעה על הארכת שעות הקבלה לנתינים הרוצים לאחל כל טוב לנסיכה המאושפזת בבית החולים ג'ולה, מאז עברה התקף לב ביום רביעי בשבוע שעבר ואיבדה את הכרתה.
הנסיכה, בתו הגדולה של מלך תאילנד, אילפה את כלביה לקראת תחרות כלבי עבודה שאירגן חיל הים התאיי המלכותי המסתיימת היום. בשלב מסויים חוותה התקף לב ואיבדה את הכרתה.
הנסיכה פונתה לבית חולים סמוך שם יוצב מצבה בעזרת רופאי בית החולים ורופא בית המלוכה. לאחר מכן הוטסה לבנגקוק שם היא מאושפזת מאז שבוע שעבר.
ניתן לבקר את הנסיכה ולהגיש מכתבים להחלמתה בכל יום מ 08:00 עד 18:00, בבית החולים:
Bhumisiri Mangkhalanusorn Building at King Chulalongkorn Memorial Hospital
מבקרים רבים הגיעו לחלוק כבוד לנסיכה ולייחל להחלמתה. בין המבקרים, שגריר סין, ראש העיר פאטיה ועוד. בשגרירויות תאילנד ברחבי העולם נישאו תפילות להחלמתה.
More time for royal tributes
Members of the public who want to write a get-well message for Her Royal Highness Princess Bajrakitiyabha Narendiradebyavati will get another opportunity to do so.
דום לב לא מוסבר של עשרות תאילנדים בישראל מדי שנה
האירוע הלבבי שעברה הנסיכה התאילנדית, העלה לכותרות תופעה לבבית אחרת.
"תסמונת המוות הלילי הפתאומי"
" משנת 2008 ועד 2014 נפטרו בישראל מעל 48 אזרחים תאיים כתוצאה מהתסמונת המסתורית Sudden Unexplained Nocturnal Death".
התסמונת הקטלנית, שסיבתה לא ברורה, מתרחשת בעיקר אצל גברים צעירים ממוצא מזרח אסיאתי.
הלוקה בתסמונת חש מחנק, מתקשה לנשום ופולט קצף מהפה, פעמים רבות בזמן השינה.
המוות נגרם לפי ההשערה בגלל הפרעת קצב בלב.
מכיוון שלא ניתן לאתר סימנים להפרעה בנתיחה שלאחר המוות, היא נקבעת בדרך השלילה כשלא נמצאת סיבת מוות אחרת.
בסין נקראת התסמונת 被鬼压 שפירושה: "ריסוק על ידי רוח רפאים"
Sudden Unexplained Nocturnal Death Syndrome: Epidemiological and Morphological Characteristics in Thai Autopsy Cases – PubMed
With limited knowledge on epidemiological and morphological characteristics of sudden unexplained nocturnal death syndrome (SUNDS), this study was aimed to identify such data in Thai SUNDS autopsy cases. All the cases were men and nondrug abusers aged 20-49 years old. Most cases were originated in t …
סיבת המוות: התעללות בעובדים התאילנדים
אלא שלפי בדיקה של ארגון Human Rights Watch, תנאי העבודה של תאילנדים רבים במגזר החקלאי, ירודים מאוד. שעות העבודה מטורפות, והמגורים צפופים בצורה שאינה ראויה. מזון לא מספיק, לחץ וזיהום מחומרי ריסוס. כל אלה מעלים את סיכויי התמותה.
שכר נמוך ומוות: תאילנדים בחקלאות בישראל
דו"ח של ארגון Human Rights Watch מגלה הפרות קשות של החוק בהעסקת עובדים תאילנדים בחקלאות בישראל. בין הממצאים: שכר ממוצע של כ-16 שקל לשעה ומגורים שאינם ראויים לבני אדם. החוקרים קוראים לרשויות לבחון את הקשר בין תופעות של תמותה מסתורית בקרב העובדים לבין תנאי המחיה הירודים.
הדו"ח פותח במילים:
"בליל ה-21 במאי 2013 מת בשנתו פראיוואן סיסוקהא, אזרח תאילנדי בן 37, במושב כפר ויתקין. פראיוואן מת בחדר דחוס בצריף חקלאי שמעסיקו הישראלי הסב למגורי עובדים. לדברי עמיתיו לעבודה, מהגרי עבודה תאילנדים שעמם שוחח ארגון Human Rights Watch למחרת היום, פראיוואן עבד בדרך כלל עד 17 שעות ביום, שבעה ימים בשבוע, בטיפול בפרות במשק חלב ובמשתלה של שתילי אבוקדו. על אף בקשות בכתב ששיגרו ארגון Human Rights Watch והארגון הישראלי לזכויות האדם "קו לעובד", הרשויות הישראליות לא קיימו שום חקירה לגבי נסיבות מותו של פראיוואן לפני שהעבירו את גופתו לשגרירות התאילנדית, שהחזירה אותה לתאילנד.
על-פי נתונים ממשלתיים שהוצגו בעיתון "הארץ", בין השנים 2008 ל-2013 מתו בישראל 122 עובדים תאילנדים, ובהם 43 שמתו מ"תסמונת המוות הלילי הפתאומי" הפוגעת בגברים איאסתיים צעירים ובריאים, חמישה שהתאבדו ו-22 שסיבת מותם לא נודעה כיוון שמשטרת ישראל לא ביקשה נתיחה שלאחר המוות."
לדברי חבר הכנסת דב חנין, "לא ייתכן שכל כך הרבה אנשים צעירים ובריאים מתים מסיבה לא ברורה, והדבר לא מדליק נורות אדומות אצל אף אחד ".
עסקה לא הוגנת
על-פי נתונים ממשלתיים שהוצגו בעיתון "הארץ", בין השנים 2008 ל-2013 מתו בישראל 122 עובדים תאילנדים, ובהם 43 שמתו מ"תסמונת המוות הלילי הפתאומי" הפוגעת בגברים איאסתיים צעירים ובריאים, חמישה שהתאבדו ו-22 שסיבת מותם לא נודעה כיוון שמשטרת ישראל לא ביקשה נתיחה שלאחר המוות.
בושה!
"ארגון Human Rights Watch נפגש עם עשר קבוצות של עובדים תאילנדים ביישובים בצפון ישראל, במרכזה ובדרומה. כל העובדים סיפרו כי השכר המשולם להם נמוך בהרבה משכר המינימום, כי הם נדרשים לעבוד שעות ארוכות החורגות משעות העבודה המרביות הקבועות בחוק, כי תנאי העבודה שלהם אינם בטיחותיים וכי נשללת מהם הזכות לעבור למעסיק אחר. בכל המושבים שבהם תיעדנו את תנאי החיים להוציא אחד, העובדים התאילנדים שוכנו במבנים מאולתרים ולא הולמים. רק עובדים מאחת מעשרת הקבוצות שראיין ארגון Human Rights Watch יכלו להציג בפנינו תלושי שכר, ואלה נכתבו בעברית, ולדברי העובדים לא שיקפו נכונה את מספר השעות שעבדו.
גבר תאילנדי שעבד במשק חקלאי בצפון המדינה אמר לארגון Human Rights Watch שאחרי יום העבודה, שמתחיל בדרך כלל בשעה 04:30 לפנות בוקר ומסתיים בשעה 19:00, הוא מרגיש כמו "בשר מת". עמיתו לעבודה תיאר מעסיקים המפקחים עליהם באמצעות משקפות בעת שהם עובדים בשדות, ומתייחסים אליהם "כמו לעבדים". אנשים מכמה קבוצות של עובדים אמרו כי הם עובדים בדרך כלל 12 שעות ביום, שבעה ימים בשבוע, ומקבלים רק ארבעה ימי חופשה בשנה.
באחד המשקים הראו עובדים תאילנדים לחוקרי ארגון Human Rights Watch מגורים מאולתרים שבנו לעצמם מארגזי קרטון בתוך צריפים חקלאיים. עובדים בכמה משקים חקלאיים מנו שורה של בעיות רפואיות , לרבות כאבי ראש, קשיי נשימה ותחושת צריבה בעיניהם, שאותן הם מייחסים לריסוס חומרי הדברה ללא הגנה נאותה; כמה עובדים אמרו שקרובי משפחה בתאילנד שולחים להם תרופות כיוון שאין להם גישה לטיפול רפואי. עובדים אף התלוננו כי מעסיקיהם גובים מהם תשלום מופרז עבור המגורים והשימוש בשירותים שונים, וכי בחנויות במושבים מבודדים שבהם העובדים נאלצים לקנות את מזונם, מנפחים באופן מלאכותי את מחיריהם של מוצרים מסוימים. לעיתים קרובות לא עומדים לרשות העובדים הזמן, אמצעי התחבורה או המידע בסיסי על עיירות וערים במדינה הנחוצים כדי לנסוע לערוך קניות במקומות אחרים.
עובדים חקלאיים אינם זקוקים להיתר מפורש של מעסיקיהם כדי לעבור למעסיק אחר, על אף שאשרות העבודה שלהם מגבילות אותם לסקטור החקלאי. אולם, בפועל, קשה מאוד להחליף מעסיקים. עובדים שניסו גילו כי קבלני כוח אדם גובים מהם סכומים המגיעים עד לשכר של חודש עבודה עבור החלפת מעסיק. עובדים באחד המושבים סיפרו כי קבלן כוח אדם אמר להם: "אם אתם רוצים לעבור, תעברו בעצמכם". בעקבות זאת פתחו העובדים במושב זה בשביתה במחאה על השכר הנמוך, הדיור העלוב ושעות העבודה המופרזות, שנמשכו בחודשי הקיץ מהשעה 05:00 ועד לשעה 22:00 או 23:00. על אף שהשביתה הובילה להעלאת השכר ולצמצום שעות העבודה, השכר שהושג לאחר משא ומתן היה עדיין נמוך משכר המינימום הקבוע בחוק, ושניים ממנהיגי השביתה איבדו את מקום עבודתם בצעד שנראה להם כמעשה נקמה"
תגובה אחת