תאילנד מתכננת לארח שיחות עם מנהיגים צבאיים בחונטה אשר תפסה את השליטה בהפיכה נוספת במיאנמר. מטרת השיחות לדון באלימות והפרת זכויות אדם כנגד האופוזיציה הדמוקרטית וכנגד המורדים הדמוקרטים.
נגד
מבקרי המהלך טוענים כי המהלך של תאילנד הוא פגיעה בארגון מדינות דרום מזרח אסיה ASEAN בהן חברות מיאנמר ותאילנד.
ארגון ASEAN לא מאפשר לנציגי הגנרלים להשתתף בפגישות וישיבות, מאז תפס הצבא שוב את השלטון במיאנמר בהפיכה האחרונה ב2021.
כך לפי תגובת מלזיה החברה באיגוד.
המבקרים טוענים כי רק בלוק מדינות מסוגל בצורה מאוחדת ליצור לחץ על הגנרלים במלזיה. פגיעה באחדות ASEAN מבטלת לדעתם את האפקטיביות של הלחץ הקבוצתי.
קבוצות דמוקרטים במיאנמר
300 קבוצות דמוקרטיות בתוך מינאמר, המתנגדות לשלטון, חתמו גם הן על מכתב המבקר את המהלך. מבחינתם שיחות עם הגנרלים, אינן מכבדות את הקורבן שלהן ללחימה בטרור שמשליט השלטון הצבאי במיאנמר מזה שנים רבות.
מלזיה חוקרת חטיפה
מלזיה חוקרת חטיפה של טוזר מאונג Thuzar Maung אקטיביסטית בורמזית, שנעלמה ב4 ביולי בקואלה לומפור עם בעלה ושלושת ילדיה.
בעד
שיחות בין כוחות דמוקרטיים לנציגי השלטון הצבאי, ומדינות ASEAN עשויות לאפשר עמדת מיקוח, מבלי להכיר בלגיטימיות של שלטון הצבא. המטרה המוצהרת של מדינות AEAN להשיג שלום ושקט באזור, ולהשיב את הדמוקרטיה למיאנמר.
ב2021 תפס את הצבא את השלטון, אחרי זכיה של אונג סאן סו קי בפעם השניה בבחירות שנערכו במדינה. השתלטות הצבא הביאה למחאות נרחבות במיאנמר אשר דוכאו ביד קשה בידי הצבא, כולל מעצרים וקורבנות רבים בנפש.
ארגון מדינות ASEAN הבטיח לסייע בתיוון כדי להשיב את הדמוקרטיה וכן לשלוח סיוע הומניטרי למיאנמר. הצדדים הנלחמים במיאנמר הסכימו לקיים שיחות שלום, אך דבר לא נעשה עד עתה כדי להביא את נציגי הצבא המיאנמרי לעמוד בהתחייבות שנתנו.
האינטרסים שמניעים את רכבת הקליע הסינית למיאנמר, ואיך מתקדמת הרכבת לאילת